A kékfény eddig is életünk része volt, viszont az utóbbi időben, főleg a koronavírus járvány miatt bekövetkezett online munkavégzés, szemeinket tartós képernyő időre kényszerítette! Ismerős az érzés amikor a sok laptopozás vagy telefonozás miatt kiszárad a szemed és a fejed fáj? Na ez a kékfény vagy más néven HEV sugarak miatt történik. Igaz mobil készülékeinken vagy laptopunkon léteznek olyan programok amik ezt a kékfényt lecsökkentik, de ez sajnos nem elég! Ezért érezzük szükségét a kékfény szűrős szemüvegeknek!

Időm nagy részében laptop előtt ülök vagy a telefonomat nézem. Ebben a felgyorsult világban így tudok időt spórolni! Elárulom a nagy titkot, informatikával foglalkozok! Emlékszem amikor az első kékfény szűrős szemüvegemet megvettem! Akkoriban kb 50 ezer forintot fizettem érte! De megérte mivel utána sokkal jobban tudtam dolgozni, sokkal jobban tudtam koncentrálni a munkámra. Mint fiatal vállalkozó, az idősebb üzletemberek nem vettek komolyan viszont amikor elkezdtem viselni a kékfény szűrős szemüveget hirtelen komolyan vettek! Ugye hogyha sima, nem dioptriás lencsés szemüveget viselek az annyira bugyuta. De így hogy van egy kékfény szűrős szemüvegem, na így már van egy jó okom szemüvegesnek lenni.

Na igen eszembe jutott hogy tényleg vannak ezek a programok a telefonon és a laptopon, amivel letudom csökkenteni a kékfényt. Megis próbáltam viszont a szemem továbbra is panaszkodott... szegény szemem. Lassan már nem tudtam létezni a kékfény szűrős szemüvegem nélkül. Egyrészt mert komolyabbnak akartam tűnni, másrészt pedig azért mert éreztem a hiányát laptop és telefon nézése közben. Amikor az ember megszokja a jólétet utána nehezebben viseli valaminek a hiányát. Az én esetemben ez a kékfény szűrős szemüvegem hiánya volt.

Van egy rossz tulajdonságom. Mindent elhagyok és néha ott találom meg ahol legkevésbé gondolnám. Emlékszem hogy egyszer elvesztettem a kékfény szűrős szemüvegem, na akkor nagyon dühös voltam magamra. Amikor elvesztek valamit elgondolkodok hogy merre jártam és hogy merre hagyhattam. Abban az időben a munkám miatt egyszerre három helyen laktam. Ilyen esetben azért nem nehéz elveszteni a dolgokat, az ember néha saját magát is elveszti pedig az igen nehéz! Na szóval visszakanyarodva a kékfény szűrős szemüvegem elvesztésére. Ez egy nagyon szép kis leopárd mintás szemüveg volt, igaz nem túl férfias, viszont szerintem lehet azt is férfiasan viselni. Egy szép napsütötte délután gondoltam egyet és nekiálltam írni egy üzleti tervet, de ugye egy üzleti terv se indulhat el a kékfény szűrős szemüvegem nélkül. Hova is szoktam rakni a szemüvegem... ja persze a zsebemben szokott lenni. Ott nincs. Akkor a táskámban! Ott sincs. Ajjaj... úgy néz ki hogy a probléma összetettebb. Úgy néz ki hogy ezt az üzleti tervet most szemüveg nélkül kell megírnom. Nem lehetetlen viszont egyszerűnek se mondhatom. Persze jöttek a szokásos tünetek, mint szemszárazság és fejfájás. Éreztem hiányod, kékfény szűrős szemüveg! Nem találtam sehol. 2 év múlva pakolás közben megtaláltam az éjjeli szekrényemben, ami. Azóta a titkok fiókjának hívom.

Hogyha akkor tájt már lett volna lovenvision, akkor olcsón tudtam volna rendelni és másnapra megis érkezett volna.